Volwassen teams zonder ‘gedoe’ zijn zeer productief

Aanpak:
Met focus op (startend) leidinggevenden en hun teams creëer ik inzicht bij alle teamleden. Dit kan zowel inhouse als op een motorjacht of een andere out-of-the-box locatie (maatwerk mogelijk). Tijdens de teamontwikkeling verbeteren we de basisvaardigheden van een team, zoals feedback geven, duidelijk communiceren en vertrouwen op elkaar. Concreet ziet dat er als volgt uit.

Het traject in vogelvlucht
Na de intake met de opdrachtgever scan ik de Waarden, Drijfveren & Energieniveaus van elke teamlid inclusief de leidinggevende. Deze drie onderdelen geven elk teamlid direct meer inzicht in zichzelf en hun collega’s. Met het team meet ik de volwassenheid van dat moment. Vervolgens delen we het Waarden, Drijfveren & Energieniveau-profiel van elk teamlid met elkaar en geeft het team waardevolle feedback. We werken meteen aan het verbeteren van de onderlinge communicatie waardoor samenwerken nog vanzelfsprekender wordt.

De weg naar volwassenheid
(Startend) Leidinggevenden zijn onderdeel van het team. Het team kent de leidinggevende veel beter (en andersom) en herkent communicatiepatronen. Door op deze nieuwe manier open en positief samen te werken, neemt het onderlinge vertrouwen zichtbaar toe. Als het vertrouwen toeneemt stijgt de volwassenheid van het team. Daarna wordt bepaald of er nog meer nodig is om tot een maximaal volwassenheidsniveau te komen.

Wil jij met jouw team aan de slag? Kijk dan naar het programma: Teamontwikkeling (op locatie of op de boot)

Als (startend) leidinggevende ben jij een cruciaal onderdeel van het team. Wil jij eerst zelf alle (basis)principes van leidinggeven volledig onder de knie krijgen? Kijk dan naar het programma: Leidinggevenden / Executive begeleiding (op locatie of op de boot)

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.