Leidinggeven en leiderschap uitoefenen is een vak!

Ik sta niet snel op een podium, behalve op enkele lokale evenementen, ruim 25 jaar geleden. Met de microfoon in de hand gaf ik meerdere malen een toespraak aan de ene keer honderden en de andere keer duizenden bezoekers. Later sprak iemand mij daarover aan: ‘Wat bijzonder om jou een keer zelf op dat podium te zien. Ik ken je niet anders dan dat je aan de zijkant van dat podium staat en observerend hoe anderen het doen, waarom mensen de dingen doen die ze doen of juist niet.’ Tja, daar had ‘ie wel gelijk in. Ik geef anderen graag een podium en faciliteer hen tot in detail zodat ze goedbeslagen ten ijs komen. Dat is voor mij goed (dienend)leiderschap: dat je op de achtergrond kan meegenieten van andermans succes en plezier.

Zelf een andere koers varen (Practice what you preach / Inzichten zonder actie zijn zinloos)

Ik wandel graag en vaar regelmatig met ons motorjacht over de binnenwateren in Nederland en daarbuiten. Tijdens het varen merkte ik steeds meer vergelijkingen met het werkleven. Het varen met een motorjacht is een mooie metafoor voor een bedrijf, afdeling of team. Elke situatie op het water vraagt om een gezonde alertheid, adequaat handelen van de kapitein (leidinggevende/leider) en de bemanning (team) op een boot.

Na ruim 35 jaar in het HR-vak (ook zelf als leidinggevende van meerdere teams en MT-lid maar daarnaast ook de portefeuilles; Kwaliteit, ARBO, Milieu, Veiligheid en Facility te hebben mogen behartigen) voelde ik steeds sterker mijn missie. Ik wilde mijn expertise en praktijkervaring overbrengen aan de nieuwe generatie. Die (startend)leidinggevenden, leiders en teams kan ik professioneel begeleiden om succesvol te zijn en meer positieve impact te hebben op hun team, organisatie en doelstellingen.

Het idee liet me niet meer los. Ik besloot om mijn persoonlijke roer om te gooien en mezelf volledig te gaan focussen op teamontwikkeling, (startend)leidinggevenden/leiders en executive begeleiding. Bijvoorbeeld op mijn boot natuurlijk, waar ik nu anderen leer, coach en begeleid hoe ze steviger aan het roer kunnen staan, maar ook op welke andere interne/externe/inhouse locatie dan ook.

Naast mijn, kennis, ervaring en vele intensieve management-/leiderschaps-/sales-/proces-/kpi-programma’s te hebben doorlopen heb ik daarnaast de laatste jaren ook nog diverse andere vakopleidingen gevolgd:

  • Coaching voor professionals – School voor Coaching* te Leiden
  • Teamcoaching voor professionals – School voor Coaching* te Utrecht
  • Gecertificeerd facilitator en partner – My Motivation Insights** te Breda
  • Gecertificeerd Professional en Master in Lichaamstaal – Body Language Academy te Amsterdam

*De psychologie van Carl Jung, systeemdenken en je fysieke ik als monitor.

**Theorie van Graves, TeamScan, Waarden & DrijfverenScan en bijbehorend platvorm, gevalideerd door de Universiteit van Amsterdam.

Ik ben Leiderschaps- en Teamontwikkeling Specialist met focus op het team, teamlid, leidinggeven, leiderschap, de context en team-, afdeling- en organisatiedoelstellingen. En ik ben Limburger. Weertenaar om precies te zijn. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn partner Suzan. En ik ben trotse vader van mijn beide dochters Charlotte en Simone.

Maar nu genoeg over mij. Zullen we vrijblijvend kennismaken en het ook over jou hebben? Bel, mail of app me gerust, ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Contact opnemen

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.