Teamontwikkeling

Je wil een volgende stap zetten in de ontwikkeling van jouw team. Zodat ze nog professioneler, zelfstandiger en beter samenwerken. Met zo’n topteam haal je in een goede sfeer de doelstellingen, zonder gedoe.

Tijdens het programma van de Teamontwikkelingspecialist kijken we eerst naar de individuen in het team en daarna naar de manier waarop die verschillende personen nu met elkaar samenwerken. Dat kan inhouse, op een out-of-the-boxlocatie of voor groepen van maximaal 5 personen zelfs als ultieme teamervaring: op de boot.

Referenties bekijken

Voorafgaand aan de intensieve teamdag gaan we aan de slag met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus in een individuele sessie van ongeveer 2 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag. We meten de vakvolwassenheid van het team als startpunt. Waar staan we, waar willen we naar toe en hoe kunnen we dat realiseren? O.a. de teamScan is daar een prachtig meetinstrument voor en maakt de verbeterpunten in één oogopslag inzichtelijk.

“Lisanne: Teamsessieleider is een fijne en rustige persoonlijkheid. Straalt de rust en het vertrouwen uit dat je je ook durft open te stellen. Een leuke en inspirerende sessie! Krijg zin om verder te ontwikkelen binnen dit team. Score: 9”

Tijdens de dag werken we concreet aan de belangrijkste groeipunten van dit specifieke team: maatwerk dus. Denk bij maatwerk niet alleen aan de inhoudelijke invulling op maat, maar ook aan een vorm die past bij jullie behoefte. Wil je meerdere dagen de tijd om jullie team te ontwikkelen? Liever inhouse of juist een out-of-the-boxlocatie? We bespreken vooraf de ideale invulling van het programma, zodat je het meeste uit de teamdag haalt. Als je deze volgende stap met jouw team wil maken, zullen we dan even vrijblijvend bellen om te bespreken wat het beste bij jullie past?

Contact opnemen

Deze ultieme teamervaring is zeer geliefd onder kleine teams, zoals MT’s en directieteams. Een boot is een prachtige metafoor voor een team. De impact van samenwerken is op een boot letterlijk te voelen en te ervaren. Alle aspecten van samenwerken, zoals vertrouwen, zelfkennis, luisteren, leren, feedback geven, (geen)leiding geven en onverwachte gebeurtenissen komen aan bod. Ook onverwachte gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt passeren de revue.

“Maurice, lid directieteam Vaes & Linthorst: De omgeving, setting en varen, is laagdrempelig en de sfeer relaxed waardoor je gemakkelijk praat en zaken kan, maar ook durft bloot te leggen. Bedankt!”

Om ieders zelfkennis te vergroten, doet elk teamlid voorafgaand aan deze dag de MMI-Scan/TeamScan. De uitkomst is het inzicht gevende kleurenprofiel met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus. Dat profiel bespreken we vóór de teamdag tijdens een individuele sessie van ongeveer 2 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag. We starten met een kop koffie en gaan na deze dag van boord met een schat aan ervaringen die je direct dagelijks in kunt zetten. Mooie inzichten in jezelf en teamgenoten zijn verankerd, het teamgevoel is optimaal versterkt en samenwerken zal een nieuwe dimensie hebben gekregen.

Ook inhoudelijk sluiten we aan bij jullie situatie en ontwikkelbehoefte. Hiernaast lees je de verschillende inhoudelijke teammodules die we in het programma kunnen passen. Zullen we even bellen om te bespreken wat het beste bij jullie past?

Met teams tot maximaal 5 personen reizen en ervaren we een volledige dag, inclusief koffie, thee, fris, uitgebreide lunch en overige faciliteiten aan boord, varend op een motorjacht. We starten om 08.30 uur en komen rond 17.30 van de boot af. De opstap locatie is in Stevensweert (in overleg andere locatie mogelijk).

Contact opnemen
  • Ken je team/teamgenoten/leidinggevende (inclusief MMI Waarden-, Drijfveren & Energieniveaus profielen)
  • Sterkte/zwakteanalyse van het team
  • Teams(volwassenheid)scan (meetbaar o.b.v. bouwstenen pyramide; situatie nu en over een jaar)
  • Vertrouwen geven en winnen
  • Effectief luisteren
  • Effectief feedback geven
  • Effectief vergaderen
  • Effectief sturen als team op de juiste kpi’s

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.