Algemene referenties

Sven Kessels

Student
Het inzetten van de My Motivation Insights Young Adult vragenlijst en de daarbij behorende uitkomst geeft erg mooie reacties; Na een persoonlijke terugkoppeling van ongeveer een uur is de reactie; Je kent mij niet maar je kent mij na een uur beter dan dat ik mijzelf ken. Speciaal in te zetten voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar.

Fred Vijvers

Resultaatgerichte Bedrijvenverbeteraar als Unconsultant & Interim CEO & adjunct-professor University of Amsterdam / MBA
Ronald is gedreven om jou en je team verder te helpen. Hij kan je heel scherp laten inzien wie je werkelijk bent en of jouw eigen loopbaan beslissingen echt bij je passen. Vanuit zijn vele jaren praktische ervaring, zijn menselijke en persoonlijke benadering heeft Ronald een sprankelende visie over teams en het functioneren van mensen in teams ontwikkeld en past die toe. ‘In mijn dagelijkse praktijk zie ik vaak managers worstelen om leider te zijn. De waan van de dag regeert, consensus door vergaderen, veel interne focus. De bootsessie van Ronald heb ik zelf een keer meegemaakt. Ronald weet de brug te slaan tussen je eigen ‘ik’ en je gewenste gedrag als leider in een organisatie. Een aanrader!’

John Stienen

Directeur/Eigenaar NEDKOM BV, Nijmegen
Ik geef leiding aan een hecht en gedreven team wat actief helpt de veiligheid in de gezondheidszorg te verhogen. Door de gedrevenheid maar zeker ook door ons verantwoordelijheidsgevoel viel het me op dat er spanningen kunnen ontstaan omdat we gevarieerd kunnen reageren op een situatie als bijvoorbeeld een grote storing. Ronald, Teamontwikkeling Specialist heeft ons geholpen inzicht te krijgen in onze drijfveren door bij iedereen een ‘kleurentest’ af te nemen. Vervolgens is de uitslag in persoonlijke gesprekken doorgenomen in relatie tot de specifieke functies. Zonder uitzondering heeft dit ons allen een waardevol persoonlijk inzicht gegeven in onszelf, als mens, wat ons energie kost, en wat energie oplevert en wat de impact is van ons op de omgeving of op collega’s. In een teamdag hebben we onder leiding van Ronald elkaars drijfveren leren kennen en hiermee het DNA van Nedkom vast kunnen leggen. Dit levert ons waardevol begrip voor elkáár op, maar ook kunnen we hiermee taken beter verdelen en nieuwe vacatures beter invullen. Een team dat in z’n kracht staat en blijft staan! Wederom bedankt Ronald, we gaan zeker vaker gebruik maken van jouw kennis.

Benno Mallee MBA

Horse assisted coaching & learning. Leadership & Change programms
Ik heb Ronald van Andel leren kennen als een op en top vakman. Hij stelt mij in staat om het beste uit mijzelf te halen. Van tijd tot tijd sparren we met elkaar, dit geeft mij mooie inzichten in mijzelf. Zijn kracht: Hij is een prettige persoonlijkheid waarmee je snel een click hebt. Hij is een uitstekende luisteraar en hij stelt scherpe vragen die je aan het denken zetten. Hij heeft een brede kennis en ervaring. Hij nodigt je uit om je grenzen te verleggen en uit je comfort zone te komen. Ronald weet je te raken en hij inspireert op een prettige wijze om je doel te realiseren. Ik heb een individuele sessie op zijn boot gehad. Daar heb ik ervaren hoe krachtig de metafoor van het varen is. Met zijn boot heeft hij een uniek concept bedacht om het beste uit je zelf en je team te halen. Echt aan te raden!

Judith Brouns

Directeur Helder! Personeelsmanagement
Op professionele wijze heeft Ronald onze teamsessie en voorliggend traject begeleid. Hierdoor is inzicht en bewustwording op individueel en teamniveau bereikt. Met als resultaat meer begrip, meer samenwerking en een beter resultaat.

Karin van Mil, Adviesbureau van Mil

Consultant met specialisatie online Sales & Marketing en Recruitment | Headhunter | Owner
Het meten van Waarden, Drijfveren & Energieniveaus, ingezet bij Werving & Selectie procedures levert bijna iedere keer weer de volgende reacties op: “….Top rapport en vertaalslag naar de vacante functie. Het onderschrijft eigenlijk ook precies mijn gesprek met hem. Altijd verrassend toch hoe goed de uitslag van de My Motivation Insights vragenlijst en Ronald deze vertaalslag maakt naar de vacante functie en toetst waar iemand nou echt zijn of haar bed voor uitkomt. Bedankt en tot de volgende opdracht weer….”